DER ER MANGE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM AF SILKEBORG AKVARIE FORENING

-mød nye akvarister og få ny inspirationForside

Artikler > Neolamprologus Brichardi

Pragt barben

Puntius conchonius

Om fisken: Pragt barber er en meget livlig og hårdfør fisk, den er også en lille drille pind, en gang i mellem.

Vandet: Mine Pragt barber går, med en pH omkring 7,5og temperaturen er ca. 24-26 grader.

Størrelse: De bliver normalt ikke større end 6 cm, undtagen den form af bragt barben der har slør som bliver ca. 8,5 cm.

Han eller hun: Hannen er orange rød og hunnen er grå med et sølv farvet skær, der er meget stor forskel på kønnene.

Foder: Som næsten alle andre fisk afvekslende frostfoder, dens favorit er røde myggelarver.

Opdræt: Hvis du nu har en stor rogn tyk hun, sætter du hende ned i et akvarie med to hanner. Der er mange måder, at opdrætte dem på. Fx. Legerist, glaskugler, Javamos, eller en helt nøgen bund eller sphagnum som bundlag. Når jeg opdrætter dem, bruger jeg et 12 liters akvarie, med en legerist i, og en lille plante fx vandpest og en lille sten som holder planten nede. De lægger omkring 600 æg.

Legen: Hunnen bliver jaget voldsomt rundt i akvariet, af de 2 hanner. På et tidspunkt står hunnen helt stille og afgiver nogle æg omkring 30-40 stykker, så befrugter hannen æggene. Så falder æggene ned under nettet, så forældrene ikke kan æde æggene, da de er store ægrøvere.

Klækning af æggene: Når forældrene er færdige med at lægge æg, fjerner du legeristen og forældrene og så tilsætter du noget general tonic fra Tetra. Det er medicin, mod at æggene skal skimle. Ca. 3-4 dråber. Temperaturen skal ligge omkring 26-28 grader. Æggene vil klægge efter 2-4 døgn. Når de er klægget, svømmer de op, på en af ruderne og hænger i 4-5 dage og så bliver fritsvømmende.

Opfodring af ungerne: Du må først fodre 1 døgn Efter at æggene er klægget. Ungerne skal have noget meget småt foder, som mikro orm eller artemia baby star 2, Liquifry no1. Jeg foretrækker mikro orm i starten og så artemia eller baby star 2. Efter ca. 10 dage, så sætter jeg dem over i et ca. 60 liters akvarie. Så har de lidt mere plads til, at vokse på. Jeg skifter ca. 80 % vand, en gang om dagen. Fodre 5-6 gange, om dagen så er de ca. 1 cm efter en måned. Mit største kuld var på 578 stk.

Tekst af: Kasper Pedersen.