DER ER MANGE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM AF SILKEBORG AKVARIE FORENING

-mød nye akvarister og få ny inspirationForside

Artikler > Dafnier

Hydra - en meget uønsket gæst

Forfatter: Erling Madsen


Jeg blev overasket, da jeg en dag så 100 til 500 af disse Hydra, i mit 38 liters akvarie. Akvarie står på mit skrivebord, som jeg sidder ved hver dag, udviklingen af Hydraerne må være gået meget stærkt.

Jeg havde godt nok overfodret med små dafnier i et stykke tid.

Hvad gør jeg? Jeg aner ikke at der findes sådanne dyr.

Samme aften tager jeg billederne, der kan ses nedenfor, og sender det til Silkeborg Akvarieforening med spørgsmålet "Hvad er det".

To aftener senere modtager jeg en mail med svaret "Det er Hydra". Straks på nettet og søge på Hydra + fisk og fandt flere artikler om Hydra.

Artiklerne beskrev flere måder at slippe af med disse uønske beboer.

Samme aften skiftede jeg 1/3 af akvarievandet. Dernæst valgte jeg en metode der var beskrevet på akvariesiden.dk.  

"Af den kemiske vej findes der 2 muligheder: flubanol eller en kobbersulfat opløsning, Hydra kan VIRKELIG ikke li kobber. En helt anden mulighed er at købe et 9 volts batteri, tilslutte en ledning til plus og en til minus og stikke dem i akvariet, og så holde øje med dine hydra, så snart du kan se de dør skal du fjerne ledningerne igen, så er der ikke andet end hydra og muligvis lidt snegle der tager skade  Mvh. Baboum "

Så jeg fandt 2 kobberledninger og afisolerede dem og forbandt den til en strømforsyning med 11 volt jævnstrøm, sænkede en ledning ned i vandet, i hver side, tændte for strømforsyningen og bobler steg op langs den ene ledning.

Kunne se at de  Hydra nær ledningen med boblerne faldt sammen (døde). Efter en 1/2 time byttede jeg om på ledninger således at det nu var den modsatte side af akvariet, der modtog det kobber, der blev udskildt fra ledningen. En 1/2 time senere slukkede jeg for strømmen.

Næste morgen kunne jeg se at ca. 90% af Hydraerne var væk. Skifte igen 1/3 vandet.

Billederne er taget gennem en lup og de fotograferet dyr sidder på akvariets glas; men de var overalt på akvaries sider, på sten, rødder og planter.

Billedet 5 viser flere Hydra, den i midten (2) er i gang med at spise en rejeunge og op til venstre er en Hydra (1) i gang med en Dafnie.

14 dage senere: Jeg kan ikke se nogen Hydra.


Tekst Erling Madsen

Læs også:  Hydra af Gunnar Lützen

ALIM0003.jpgALIM0004.jpgALIM0006.jpgALIM0003aa.jpg