DER ER MANGE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM AF SILKEBORG AKVARIE FORENING

-mød nye akvarister og få ny inspirationForside

Artikler > Ameca Splendens

Denne fisk hører til de ungefødende tandkarper, og kommer fra Mexico, hvor den lever i højlandsbække ved en temperatur på 20-25 C, de når en størrelse på ca. 7-9 cm, men kan blive lidt større.

Det er nemt at kende forskel på han og hun, idet hannen har en sort og gul tværbånd yderst på halespidsen. Det er en slank fisk som er glinsende blågrå med sorte aftegninger.

Det er en fredelig og rolig fisk, men hannerne kan indbyrdes være stridbare, de kan til tider optræde som halebidere. Ameca Splendens stiller krav til vandkvaliteten, idet den er sart over for gammelt og forurenet vand. Med hensyn til foder er den lidt kræsen, idet den helst vil have levende foder, men kan tage tørfoder og frossen myg.

Hun

Den er nem at yngel med, hvis man sørger godt for sit vand, og foder den godt, den hører faktisk til de rigtige ungefødende idet, at når ungerne bliver født, har de en lille navlestreng på ca. 2 mm. Ungerne er meget store ca. 15  -  20 mm. De efterstræber ikke eget afkom, så under de rette betingelser, kan et par blive til en lille flok.

Desværre er denne lille fisk på DAU´s liste over truede arter, idet den er udryddet på de naturlige levesteder. Dog eksistere der enten udsatte populationer eller individer i offentlige eller private akvarier. Årsagen til dette er – faunaforurening  eller habitatødelæggelse.  Desværre for findes den sjældent hos akvarister.Han